ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ LICE CLINICS & ΤΗΝ AIRALLÉ®

Η Lice Clinics που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέχει ηγετική παρουσία στις υπηρεσίες καταπολέμησης ψειρών παγκοσμίως και ειδικά στην εξάλειψη των ψειρών του τριχωτού της κεφαλής. Έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο επαγγελματιών σε όλο τον κόσμο, που ειδικεύονται στην καταπολέμηση των ψειρών και ειδικά στην εξάλειψη των ψειρών της κεφαλής. Η πρωτοποριακή τεχνική της αφορά την AirAllé® (πρώην ονομασία LouseBuster), συσκευή εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΨΕΙΡΩΝ

AirAllé® (προφέρεται έαρ-έι-λέι)

 • Μια ιατροτεχνολογική συσκευή εγκεκριμένη από τον FDA και τον Ε.Ο.Φ.
 • Εξαλείφει τις ψείρες του τριχωτού της κεφαλής και 99,2% των αυγών της
 • Μία και μόνο εφάπαξ θεραπεία
 • Χρησιμοποιείται από επαγγελματίες ειδικούς στην καταπολέμηση των ψειρών σε όλο τον κόσμο
 • Προσφέρει ασφαλή, γρήγορη και εξαιρετικά αποτελεσματική αντιμετώπιση των ψειρών

Η εγκεκριμένη από τον FDA συσκευή AirAllé εξαλείφει τις ψείρες και τις κόνιδες μέσω αφυδάτωσης. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εναλλακτική στην καταπολέμηση των ψειρών της κεφαλής έναντι των παρασιτοκτόνων, των αντιφθειρικών, των ασφυξιογόνων προϊόντων ή των χτενών για ψείρες. Η συσκευή, η οποία αποτελεί εφεύρεση επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, εξαλείφει τις ψείρες και τις κόνιδες μέσω ενός ειδικού συνδυασμού θερμοκρασίας, ροής αέρα, χρόνου και τεχνικής.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ

Επειδή η συσκευή AirAllé είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θανάτωση των κονίδων (οι οποίες δεν εξαλείφονται εύκολα με τα παραδοσιακά αντιφθειρικά), οι πιθανότητες ανάγκης επακόλουθης θεραπείας είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Κλινικές μελέτες που διενεργήθηκαν σε περισσότερα από 500 άτομα με ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής κατέδειξαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συσκευής AirAllé και της αντίστοιχης θεραπείας (βλ. δημοσιευμένα δεδομένα στο Pediatrics and Journal of Medical Entomology, το οποίο έχει αξιολογηθεί από ιατρούς). Σήμερα, πραγματοποιούνται επιτυχώς χιλιάδες αντιφθειρικές θεραπείες κάθε μήνα με τη συσκευή AirAllé.

 • ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

  Η ιδέα της συσκευής AirAllé® γεννήθηκε στο εργαστήριο του Δρ. Dale Clayton στο Πανεπιστήμιου της Γιούτα, όπου είναι καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας.

 • ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’80 - ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ’90

  Ο Δρ. Clayton υπέβαλε σε καλλιέργεια ψείρες σε πτηνά υπό αιχμαλωσία, όπως σε περιστέρια, για βασικούς ερευνητικούς σκοπούς.

 • 1996

  Όταν μετέφερε το εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία, αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στο να διατηρήσει εν ζωή τις ψείρες στα πτηνά. Πληροφορήθηκε ότι, λόγω του ξηρού κλίματος της Γιούτα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η διατήρηση των καλλιεργειών εντόμων.

 • ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  Όταν οι μαθητές δημοτικού εμφάνισαν ψείρες κεφαλής, σκέφτηκε ότι ίσως θα μπορούσε να τις ελέγξει μειώνοντας το επίπεδο υγρασίας κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Το ερώτημα ήταν πώς θα πετύχαινε αυτό το εγχείρημα.

 • Η ΛΥΣΗ

  Το σημείο καμπής, μετά από χρόνια εργασίας και πρωτοτύπων, ήταν η δημοσίευση ενός άρθρου στο περιοδικό Pediatrics το 2006 σε συνδυασμό με ένα δελτίο τύπου από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, το οποίο προσέλκυσε την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως, γεγονός που επιβεβαίωσε το ευρύ ενδιαφέρον και την επιτακτική ανάγκη για μια τέτοια συσκευή.

 • 2011

  Μια μελέτη παρακολούθησης που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Ιατρικής Εντομολογίας κατέδειξε ότι η συσκευή LouseBuster (σήμερα, συσκευή καταπολέμησης ψειρών ΑirAllé®) ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στη εξάλειψη ψειρών και κονίδων.